Oi koinonikoi metaschimatismoi

Η Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας διοργανώνει συνέδριο με τίτλο: «Οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί του 20ου αιώνα και η επίδρασή τους στη Δυτική Μακεδονία», στις 18-19 Σεπτέμβριου 2021, στη Φλώρινα και υπό την αιγίδα της επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021. Σας προωθούμε τη σχετική ανακοίνωση με λεπτομέρειες σχετικά με την υποβολή των περιλήψεων.

Πρόσκληση Υποβολής Περιλήψεων

Διαβάστε περισσότερα

 

Dear Colleagues and Friends,

On Behalf of the Museum of Education – Xeniseum of the University of Crete – CSRHETP (Centre for the Study and Research for the History of Education and Teaching Profession, University of Crete, Greece) we have the great pleasure to invite scholars, interested individuals and other interested parties working with museums of education, collections and educational history to participate in to the 19th International Symposium on School Museums and Collections of Educational History. The Symposium will take place in Rethymnon, University of Crete, Greece, in May 2021.

Read more

 

Η ομάδα των "Ιστορικών για την Έρευνα στην Ιστορία των Γυναικών και του Φύλου" διοργανώνει διήμερη επιστημονική συνάντηση με θέμα "Ανδρισμοί και ιστορία: έμφυλες σχέσεις, πρακτικές, εννοιολογήσεις". Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2016.                                    

2Η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΎ ΣΥΝΕΔΡΊΟΥ ΜΕ ΘΈΜΑ:"Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΜΈΣΗΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΉΤΗ"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων με τη συνεργασία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του «Κέντρου Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος» του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει Μαθητικό Συνέδριο με θέμα:   «Η ιστορία της Μέσης Εκπαίδευσης στην Κρήτη».

 

Στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συμμετοχή και ομιλία του Προέδρου της Εταιρείας μας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στα Χανιά για την έκδοση της βιογραφίας του Ελευθερίου Βενιζέλου από τον καθηγητή Θ. Βερέμη στη σειρά "ΗΓΕΤΕΣ" και η οποία κυκλοφορεί με το φύλλο της Κυριακής (30-11-14). 

Τα βίντεο της εκδήλωσης 

Υπάρχει και σχετικό ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας (28/11)